skip to Main Content
Hoe Belangrijk Is Het Uiterlijk Van De Menukaart In De Horeca

Hoe belangrijk is het uiterlijk van de menukaart in de horeca

Menukaart brengt beleving en omzetverhoging

Als ondernemer vraagt u zich misschien af: hoe belangrijk is het uiterlijk van de menukaart in de horeca? The Menu Store kan u vertellen dat het antwoord luidt: heel belangrijk. Een menukaart is niet zomaar een stukje papier, het is een beleving. Deze kaart vertelt het verhaal van uw horeca onderneming. Ontwerp, vormgeving, formaat en materiaal dragen hier allemaal aan bij. Bovendien kan een goede menukaart bijdragen aan een betere omzet. Wilt u weten hoe? Lees dan snel verder.

Ontwerp en vormgeving

Geen horecagelegenheid is hetzelfde, dus ook geen enkele menukaart. Dit geeft gelijk aan waarom het zo belangrijk is dat een menukaart aansluit bij de unieke sfeer van uw onderneming. Een bijzondere kaart kan voor extra reclame zorgen. Zo’n kaart zetten mensen immers graag op hun sociale media. Zorg met uw vormgeving dan ook voor een uitnodigende en visueel opvallende kaart. Bij The Menu Store bent u zeker van een luxe vormgeving met oog voor detail.

Betere omzet met vormgeving

Een mooie vormgeving van een menukaart voegt niet alleen iets toe aan de horeca beleving van een bezoeker, u kunt er ook nog eens een hogere marge mee realiseren. Daarom volgen hier wat tips:

  • De bovenste en onderste gerechten worden het vaakst besteld. Zet daarom de gerechten met de meeste marge bovenaan of onderaan op uw menukaart.
  • Zet de toppers van uw horecagelegenheid of de gerechten waar u de meeste marge op heeft rechtsboven op de menukaart. Daar kijkt iedereen het eerst naar.
  • Laat uw belangrijkste gerechten er visueel uitspringen door een icoon, kader of accentkleur te gebruiken.
  • Speel met kleuren. Rood wekt een hongergevoel op en zet aan tot actie. Groen impliceert versheid. En zo zijn er nog meer voorbeelden. Zorg wel dat de kleur bij uw zaak past.

Materiaal en formaat

Ook het materiaal en het formaat van uw menukaart hebben invloed op de uitstraling van uw horecagelegenheid. Kiest u ervoor uw menukaarten bij The Menu Store te laten maken, dan kiest u voor goede materialen, Zo bent u er zeker van dat uw luxe, gebonden menukaarten van de allerbeste kwaliteit zijn. Het ene materiaal heeft een andere look en feel dan het andere. Ook dat maakt veel uit voor de beleving. Een iets zwaarder menu kan het gevoel geven van een hogere kwaliteit. A4-formaat is nog steeds standaard. Dit formaat wordt door veel mensen als prettig ervaren in het gebruik. Wanneer het bij uw horeca onderneming past, kunt u natuurlijk ook voor een ander formaat kiezen dat aansluit bij uw concept.

Contact met The Menu Store

U heeft gezien hoe belangrijk het uiterlijk van een menukaart is voor uw horecabedrijf en uw omzet. Wilt u ook een professionele horeca menukaart? Neem dan eens contact op met The Menu Store. Wij helpen u graag met het maken van een luxe menukaart die past bij uw onderneming. Bel +31(0)497 68 41 72, stuur een bericht naar info@themenustore.nl of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag.

Back To Top