skip to Main Content
Terraskaarten Laten Ontwerpen

Tips om uw menukaart een update te geven

Een update voor uw menukaart

Heeft u een restaurant, lunchroom of andere horecagelegenheid, dan heeft u vast al een menukaart geheel in uw eigen stijl. Maar wist u dat de vormgeving van uw menukaart ook invloed heeft op de gemoedstoestand van uw gasten, en daarmee op uw omzet? Daarom is het misschien tijd om uw menukaart toch eens een update te geven. In dit artikel geeft The Menu Store u drie gouden tips om de menukaart van uw horecagelegenheid een effectieve update te geven.

Een toegankelijke menukaart

Om te beginnen geven wij u als algemene tip mee: zorg er altijd voor dat u uw gasten een toegankelijke menukaart presenteert. Een toegankelijke menukaart is altijd:

  • Goed leesbaar en overzichtelijk
  • Voorzien van discreet vormgegeven prijzen
  • Gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal

In de volgende paragrafen vertellen wij u meer over ieder van deze uitgelichte tips.

Maak de indeling overzichtelijk

Maak in de update van uw menukaart de indeling altijd overzichtelijk en goed leesbaar voor iedereen. Gebruik een simpel en goed leesbaar lettertype en vermijd cursieven en zwierige krullen, want dit maakt de algemene aanblik van uw menukaart erg druk. Houd hierbij ook rekening met de kleurcontrasten tussen de letters en de achtergrond. Presenteer soortgelijke gerechten samenhangend en prop uw menukaart niet te vol. Wanneer u voor al deze elementen de juiste balans heeft gevonden, heeft u door een update een duidelijke, toegankelijke en goed leesbare menukaart om aan uw gasten te presenteren.

Geef de prijzen subtiel weer

Het is belangrijk om de prijzen van uw gerechten goed te vermelden, maar geef deze toch zo subtiel mogelijk weer. Het weergeven van de prijs van uw gerechten in een apart vak maakt dat deze veel meer opvallen, en zullen de gast uiteindelijk sturen op een prijsgerichte keuze. Door de prijzen na uw update vlak achter de beschrijving van uw gerecht te plaatsen, legt u de nadruk minder op de prijs, waardoor uw gast zich meer zal focussen op wat deze het lekkerste lijkt. Daarnaast is het ook slim om eurotekens te vermijden op uw kaart en slechts de getallen van de prijzen weer te geven.

Uw menukaart mooi laten bedrukken

Onze derde tip: laat uw menukaart bedrukken op mooi materiaal van goede kwaliteit. Veel restauranteigenaren staan er weinig bij stil hoeveel effect de materiële kwaliteit van uw menukaart heeft op de indruk van uw gasten. Maar een mooie menukaart wordt echter graag en lang bekeken en is goed voor uw omzet!

Horeca menukaart op maat bestellen

Kan uw menukaart inmiddels ook wel een update gebruiken? Neem dan snel contact op met The Menu Store en bestel uw eigen horeca menukaart op maat. Met een mooie, moderne en toegankelijk vormgegeven menukaart stelt u uw gasten op hun gemak en krijgt uw omzet een boost!

Back To Top