skip to Main Content

Tips voor het maken van menuteksten

Maak zelf uw menuteksten met deze tips!

Een goede menukaart is onmisbaar in de horeca. Het draagt bij aan de sfeer en beleving van uw gasten. Daarom moet zowel de buitenkant als de binnenkant van uw menukaart perfect zijn. Voor de buitenkant zoekt u een geschikte menumap uit. Een menumap die past bij de uitstraling van uw horecagelegenheid. Hoe origineler, hoe beter. Voor de binnenkant maakt u passende menuteksten. Dit onderdeel wordt vaak onderschat, maar is ontzettend belangrijk. The Menu Store geeft u graag een aantal tips voor het maken van menuteksten. Pas deze tips toe en uw menukaart wordt zeker een succes!

Gebruik het juiste programma

Er zijn verschillende programma’s die u kunt gebruiken voor het maken van menuteksten voor uw persoonlijke menukaarten. Denk aan Word van Microsoft of Excel. Excel wordt vaak gebruikt bij het maken van menuteksten, maar dat raden wij u af. Want Excel is voor een mooie layout niet geschikt. Met Word van Microsoft kunt u wel mooie menuteksten maken.

Maak de menuteksten goed leesbaar

Niets is vervelender dan menuteksten die niet goed leesbaar zijn. Gebruik daarom voor uw menuteksten geen kleine of moeilijk leesbare letters. Gebruik ook geen cursieve letters of teveel verschillende lettertypes. Houd het strak. Maak het dus ook niet te bont met kleuren, dit leidt juist af.

Geen €-teken

Vaak zijn mensen geneigd om prijzen in hun menuteksten aan te geven met een €-teken. Maar dit heeft een negatief effect. Uw klanten ervaren uw prijzen hoger wanneer u een €-teken gebruikt. Schrijf daarom uw prijzen voluit uit. Dit wordt als minder duur ervaren. Bovendien is het origineel.

Voorkom spelfouten

Spelfouten in menuteksten komt onprofessioneel over. Voorkom dit dus. Op Google vindt u verschillende culinaire woordenboeken die u inspiratie kunnen bieden. Er zijn ook online woordenboeken beschikbaar voor het vertalen van teksten.

Duidelijke indeling

Misschien wat voordehandliggend, maar uw menutekst heeft een duidelijke indeling nodig.
Bijvoorbeeld van voorgerecht, naar hoofdgerecht, naar nagerecht. Vermijd ook overbodige informatie. Hoe meer pagina’s u heeft, hoe lastiger en onoverzichtelijker het wordt voor uw gasten.

Vragen? Neem contact op

Met deze tips schrijft u eenvoudig goede menuteksten. Heeft u vragen? Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet en neem, geheel vrijblijvend uiteraard, contact met ons op. Bel naar +31(0)497 68 41 72 of stuur een bericht naar info@themenustore.nl.

Back To Top